Ομιλίες στο Τυμπάκι και τις Γούβες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (9/2/2007)

Στα πλαίσια του προγραμματισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο βουλευτής Ηρακλείου, Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο ομιλίες στο Τυμπάκι και τις Γούβες.
Στο Τυμπάκι, σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε μια ουσιαστική συζήτηση για την ανάλυση της πολιτικής συγκυρίας, τις επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, το πλαίσιο και την πορεία για την προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
Υπήρξε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα και ήταν εμφανής η αίσθηση ικανοποίησης αλλά και απαίτησης για συνέχιση παρόμοιων διαδικασιών.
Τα προβλήματα της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης και του αγροτικού τομέα αλλά και η πορεία προς τις εκλογές ήταν στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλων όσων έλαβαν το λόγο, από το Δήμαρχο Τυμπακίου, την αντινομάρχη Πόπη Δασκαλάκη, την Γραμματέα της Δημοτικής Οργάνωσης και πολλά στελέχη και εκπροσώπους των φορέων της περιοχής.
Στις Γούβες, η συζήτηση που έγινε με την παρουσία του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πιτσούλη και της αναπληρώτριας Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης, περιστράφηκε γύρω από τα πολιτικά ζητήματα της συγκυρίας και υπήρξε πλούσιος προβληματισμός και ιδεολογική συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτών αλλά και στελεχών της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Ως κοινή διαπίστωση προέκυψε η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε όλους τους τομείς και ότι το πλαίσιο της προοδευτικής πρότασης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πλέον αποτελεσματική πολιτική για αντιμετώπιση των προβλημάτων της συγκυρίας αλλά και του μέλλοντος, στο καθεστώς της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.