Ουραγός η Ελλάδα στην προσέλκυση επενδυτών

Αριθμός πρωτ: 1057
Ημερομηνία κατάθεσης: 23/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Ουραγός η Ελλάδα στην προσέλκυση επενδυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της πρόσφατης συνέλευσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ελλάδα είναι ουραγός στην προσέλκυση κεφαλαίων στην Ευρωζώνη, ενώ κατατάσσεται 100η σε σύνολο 178 χωρών.
Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι, η χαμηλή προσέλκυση νέων επενδύσεων έχει να κάνει με το γεγονός ότι η χώρα μας θεωρείται από τα πιο αδιαφανή καθεστώτα στον κόσμο, κατρακυλώντας κατά δυο θέσεις, από 156η στην 158η το 2006,γεγονός που αντανακλά την ανικανότητα της Κυβέρνησης να διατηρήσει την αναπτυξιακή πορεία που είχε αποκτήσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και να δώσει νέα ώθηση και προοπτική στην ελληνική οικονομία.
Επειδή η γραφειοκρατία, εκτός των άλλων, είναι από τα κυριότερα εμπόδια για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, επομένως σκοπός και στόχος είναι να μπορεί η Πολιτεία να εξασφαλίζει γρήγορους, αποτελεσματικούς και διαφανής τρόπους δημιουργίας νέων επιχειρήσεων.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Ποια μέτρα πρόκειται να λάβουν προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό οικονομικό περιβάλλον και να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για προσέλκυση νέων κεφαλαίων και από ξένους επενδυτές στη χώρα μας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ