Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται*

Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται*

* Άρθρο του Μανόλη Σοφ. Στρατάκη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Ηρακλείου

Είναι απαξιωτική για τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, η προσπάθεια που καταβάλλει το τελευταίο διάστημα η Κυβέρνηση της ΝΔ κυρίως με τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, για να πείσει τον ελληνικό λαό γιατί πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές και να συνεχιστεί η καταστροφική διακυβέρνησή της.

Η εκ νέου συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας χωρίς να προηγηθούν εκλογές, θεωρεί ότι είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αποφύγει τις κάλπες, γιατί γνωρίζει ότι έχει χάσει πλέον τη δυνατότητα αιφνιδιασμού αλλά και την πλειοψηφία στον ελληνικό λαό, όπως έδειξε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το ΠΑΣΟΚ έγκαιρα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, ξεκαθάρισε τη θέση του, από τότε που η ΝΔ είχε περιθώριο να συναινέσει ακόμη και σε διπλές εκλογές, παρόλο που αγνόησε τις προειδοποιήσεις, γιατί πίστευε ότι θα μπορούσε να πετύχει διαχειρίσιμο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τώρα ο κλοιός στενεύει και η ΝΔ προσπαθεί να βρει άλλοθι και να χρεώσει στους άλλους την ανάγκη για εκλογές που η ίδια σκόπιμα, συστηματικά και χωρίς κανένα σεβασμό στις δεσμεύσεις της και στη λαϊκή ετυμηγορία δημιουργεί.

Η ΝΔ προσπαθεί να πείσει ότι λειτουργεί ως υπεύθυνη Κυβέρνηση που εκφράζει τον ελληνικό λαό, όταν γνωρίζει ότι καθημερινά κάνει τα πλέον απίθανα πράγματα, παίρνοντας αποφάσεις που δείχνουν την ασέβειά της ακόμη και στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της.

Οι εκλογές αποτελούν εκ των πραγμάτων τη λύση στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλους τους τομείς από σκόπιμες αποφάσεις, λάθη και παραλείψεις, με δεδομένο ότι στη Δημοκρατία τα αδιέξοδα λύνονται με προσφυγή στην κάλπη και τον κυρίαρχο λαό.

Η όλη συμπεριφορά της ΝΔ επιβεβαιώνει τη λαϊκή παροιμία ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», παρόλο που σε κάθε περίπτωση καταλήγει στο βυθό.

– Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος με τα σκάνδαλα και την ατιμωρησία που προσέφεραν στους υπευθύνους με το κλείσιμο της Βουλής, που αποτελεί πρωτοφανή και βάναυση συνταγματική εκτροπή, προκειμένου να παραγραφούν οι ευθύνες των υπευθύνων.

– Η κατάσταση της οικονομίας και η απαξιωτική για τη χώρα εικόνα στο διεθνή περίγυρο, που μας καθιστά ευάλωτους και ανίκανους να υπερασπιστούμε τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας.

-Οι δραματικές εξελίξεις στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και η μηδενική ανάπτυξη που αυξάνει την ανεργία και οξύνει τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά και ένας μακρύς κατάλογος επιμέρους προβλημάτων και αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί, επιβάλλουν την προκήρυξη των εκλογών το συντομότερο δυνατό.

Οι εκλογές θα γίνουν οπωσδήποτε μέχρι την άνοιξη γιατί το απαιτεί το συμφέρον της χώρας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από την Κυβέρνηση ότι στην προκειμένη περίπτωση ισχύει η γνωστή λαϊκή ρήση «όσο συντομότερα τόσο καλύτερα».

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει στην πράξη ότι διαθέτει σπουδαία πολιτική ωριμότητα και είναι σε θέση, μετά από 35 χρόνια συνεχούς ομαλού πολιτικού βίου, που αποτελεί πλέον αδιαμφισβήτητη κατάκτηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους, να πορευτεί με βάση τις δικές του και μόνο επιλογές.

Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφευχθεί η έκφραση της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού είναι αντίθετη στη βούλησή του, όπως εκφράστηκε στις Ευρωεκλογές, και αποδεικνύει ποιός πραγματικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατηθεί στην εξουσία, έστω και αν αποδεδειγμένα είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου.