Παγίδα θανάτου στο οδικό δίκτυο του Δ.Δ. Άρβης του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 10345
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΠΕΧΩΔΕ
3) ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Παγίδα θανάτου στο οδικό δίκτυο του Δ.Δ. Άρβης του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άρβης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παγίδα θανάτου, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στον κεντρικό παραλιακό δρόμο λίγα μόλις μέτρα πριν τον οικισμό.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις που έχει κάνει ο Σύλλογος της περιοχής για άμεση λήψη μέτρων, προκειμένου να συντηρηθεί το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου πριν υπάρξουν θύματα, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από την Πολιτεία.
Επειδή το βύθισμα στην άκρη του δρόμου είναι πολύ μεγάλο, περίπου πέντε μέτρα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής και αποτελεί μια διαρκή θανάσιμη απειλή για τους διερχόμενους ανυποψίαστους οδηγούς.
Επειδή το πρόβλημα καταστροφής του οδικού δικτύου στο συγκεκριμένο σημείο οφείλεται στην αλλαγή του ορίου του αιγιαλού εξαιτίας του αλιευτικού καταφυγίου της Άρβης,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα για τη σωστή συντήρηση στο τμήμα που παρουσιάζεται μεγάλη βύθιση του οδοστρώματος, στο οδικό δίκτυο του Δ.Δ. Άρβης του Δήμου Βιάννου στο Νομό Ηρακλείου, για την αποφυγή ατυχήματος.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης