Παρέμβαση Μ.Στρατάκη για σταφιδεργάτες στο σχέδιο νόμου για το ΣΕΠΕ 2/5/2009

Ηράκλειο, 2/5/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης μίλησε δύο φορές την περασμένη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπ.Απασχόλησης: «Αναδιογράνωση Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ρύθμιση θεμάτων Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπ.Απασχόλησης και άλλες διατάξεις», και έθιξε το θέμα με τους σταφιδεργάτες, και ζήτησε από την Υπ.Απασχόλησης την ένταξή τους στο άρθρο 14 του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στο ειδικό εποχιακό επίδομα.

Ο κ.Στρατάκης τόνισε ότι είναι άδικο για τους σταφιδεργάτες να μην έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν τον κύκλο της παραγωγικής τους ζωής και να πάρουν κάποια σύνταξη, επειδή τα εργοστάσια στα οποία δούλευαν έκλεισαν και να μην γίνεται από την πλευρά της Κυβέρνησης καμία προσπάθεια να ρυθμιστεί το θέμα τους, ενώ τακτοποιούνται οι εργαζόμενοι άλλων εργοστασίων.

Όσον αφορά την τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς, ο κ.Στρατάκης επεσήμανε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα διότι ρυθμίζονται τα θέματα μόνο των εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν στον ΟΑΕΔ την περίοδο 1991-1993 και δε ρυθμίζονται θέματα καθηγητών που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια.

«Αυτός είναι ο λόγος που εμείς καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία, παρόλο που ρυθμίζει άλλα θέματα στα οποία θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε. Δημιουργούνται, όμως, αδικίες διότι δεν εντάσσονται οι τεχνικές ειδικότητες αλλά και γιατί υπερσκελίζονται κάποιοι άλλοι εκπαιδευτικοί» και κατέληξε: «Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να δούμε συνολικά τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε να γίνει μία συνολική ρύθμιση για να μην υπάρχουν αυτής της μορφής τα προβλήματα και τα παράπονα. Διότι πολλές φορές είναι δικαιολογημένα και εγώ, ως τέτοια τα μεταφέρω, έστω και αν υπάρχουν αντίθετες απόψεις, διότι θα έπρεπε κανείς να συγκεράσει τις απόψεις από όπου κι αν προέρχονται και να δούμε ποιά είναι η χρυσή τομή και πώς μπορούμε να μην δημιουργούμε αδικίες στο μέλλον, όταν είναι γνωστό ότι στόχος και σκοπός της πολιτείας είναι να διαμορφώνει ένα περιβάλλον δικαιοσύνης για όλους και όλα τα ζητήματα».