19/3/2012
Παρέμβαση Μαν.Στρατάκη για την απεργία της ΠΝΟ.
Ως Αναφορά στη Βουλή προς την Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης την επιστολή του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την αποτροπή της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η απεργία της ΠΝΟ αποκλείει όλη τη νησιωτική Ελλάδα, όχι λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών σ’ αυτή, αλλά λόγω του αποκλεισμού των μεγάλων λιμανιών της χώρας.
Οι παραγωγοί της Κρήτης, οι οποίοι υφίστανται και τη μεγαλύτερη ζημιά-15 περίπου εκατομμύρια ευρώ για κάθε ημέρα αποκλεισμού-σέβονται την απεργία και τα αιτήματα της ΠΝΟ αλλά είναι αντίθετοι με τις καταλήψεις των λιμανιών.
Οι άμεσες οικονομικές συνέπειες είναι καταστροφικές για τους ίδιους, την οικονομία του νησιού και της χώρας. Ευπαθή προϊόντα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που φέρνουν πολύτιμο συνάλλαγμα απαξιώνονται και καταστρέφονται, ενώ λόγω της ασυνέπειας που επιδεικνύουμε, χάνουμε σημαντικές αγορές του εξωτερικού.
Οι παραγωγοί κηπευτικών και οι φορέις της Κρήτης είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τον κόπο και τα προϊόντα τους.
“Ευχόμαστε ο διάλογος με την ΠΝΟ να έχει αποτέλεσμα. Αν όμως αυτό δε συμβεί, είμαστε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει την απρόσκοπτη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων της Κρήτης, σεβόμενη το δικαίωμα στην εργασία όσων θέλουν να εργασθούν και τα δικαιώματα των παραγωγών της Κρήτης”, καταλήγει η επιστολή του Περιφερειάρχη την οποία κατέθεσε ως Αναφορά ο κ.Στρατάκης.