Παρέμβαση Μ.Στρατάκη για τις ζημιές από παγετό στη Μεσαρά.


2/2/2012

Παρέμβαση Μ.Στρατάκη για τις ζημιές από παγετό στη Μεσαρά.

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε με Ερώτησή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με τις ζημιές από τον παγετό σε περιοχές της Μεσαράς.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, οι αγρότες της Μεσαράς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός παγετός των τελευταίων ημερών σε καλλιέργειες υπαίθριων κηπευτικών αλλά και σε θερμοκήπια. Σύμφωνα και με τους γεωπόνους, οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες κηπευτικών, αν και οι μεγαλύτερες συνέπειες του ψύχους θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες.
Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ότι ο παγετός αυτών των ημερών αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα για τους αγρότες της περιοχής, οι οποίοι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, ενώ καταλήγει ερωτώντας τον κ.Σκαναλίδη αν προτίθεται να δώσει άμεσα εντολές για να αποτιμηθούν οι ζημιές στις καλλιέργειες της περιοχής της Μεσαράς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, αφού οι ζημιές στις καλλιέργειες αφορούν και την ηρτημένη εσοδεία.