Παραδοχή της αδράνειας του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοιρών Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5944
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Παραδοχή της αδράνειας του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοιρών Νομού Ηρακλείου.

Στις επανειλημμένες Ερωτήσεις μου από το 2004 είχα υπογραμμίσει την έλλειψη χρηματοδότησης από την Κυβέρνηση για την ολοκλήρωση αθλητικών υποδομών, που δημοπρατήθηκαν από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004-ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΩΝ. Ιδιαίτερες αναφορές είχα κάνει για την ανάγκη ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοιρών, το οποίο όμως έχει παραπεμφθεί στις καλένδες αφού μέχρι σήμερα, και παρά τις κατά καιρούς κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στην πρόσφατη απάντηση της Ερώτησής μου 3290/13-12-07 για το θέμα, το Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παραδέχεται τελικά την έλλειψη πρωτοβουλίας χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου, αφού αναφέρει «οι Συλλογικές Αποφάσεις έργων και μελετών χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σταδιακά στη διάρκεια του έτους με γνώμονα τους διαθέσιμους πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο όριο πληρωμών. Σημειώνουμε ότι για το έτος 2007 ο προϋπολογισμός είναι ιδιαίτερα βεβαρημένος με ανειλημμένες και έκτακτες υποχρεώσεις».
Επειδή μέχρι τώρα το Υπουργείο παρέπεμπε στερεότυπα στην Περιφέρεια Κρήτης ως αρμόδια για την παροχή πιστώσεων και πέραν τούτου ουδέν, αναφέροντας συγκεκριμένα στην απάντηση σε προηγούμενη Ερώτησή μου 2885/9-1-07 ότι, «φορέας υλοποίησης των έργων είναι η Περιφέρεια Κρήτης η οποία είναι αρμόδια για την κατανομή των εγκεκριμένων πιστώσεων στα επιμέρους έργα ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών. Το ύψος των πιστώσεων θα καθοριστεί μετά από συνδυασμό των προτάσεων που θα υποβάλει η Περιφέρεια Κρήτης και των διαθέσιμων πόρων και δυνατοτήτων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του τρέχοντος έτους».
Επειδή έχει γίνει πλέον πίστη ότι δεν πρόκειται να τελειώσει το έργο εξ’αιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην χορήγηση των αναγκαίων κονδυλίων για άμεση ολοκλήρωση της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Μοιρών Νομού Ηρακλείου που έχει μείνει ημιτελές, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε αθλητικές υποδομές των κατοίκων της περιοχής της Μεσσαράς, αφού με ευθύνη του Υπουργείου δεν υλοποιήθηκε η ολοκλήρωση του έργου όπως σαφέστατα προκύπτει και από τις δικές του απαντήσεις.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ