Παρακαμπτήριος δρόμος φράγματος Αποσελέμη

Αριθμός πρωτ: 17957
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Παρακαμπτήριος δρόμος φράγματος Αποσελέμη.

Μεγάλη αγανάκητηση δημιουργείται στους κατοίκους της περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου και στους διερχόμενους προς το οροπέδιο Λασιθίου εξαιτίας της νέας σύνδεσης των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αβδού, Γωνιών, Κρασίου και Κεράς και των χωριών του οροπεδίου Λασιθίου με τον παρακαμπτήριο δρόμο του φράγματος Αποσελέμη.
Ο νέος δρόμος πέραν από τη μεγάλη επικινδυνότητα που παρουσιάζει, το μεγαλύτερο μήκος του σε σχέση με τον παλαιό δρόμο και το πολύ μικρότερο όριο ταχύτητας (περίπου το ήμισυ, 30 χλμ/ώρα) καθιστά την πρόσβαση στην περιοχή επικίνδυνη, δύσκολη, χρονοβόρα και δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία στους κατοίκους.
Ως δρόμος περιπάτου, μετά την ολοκλήρωση του φράγματος μπορεί να κριθεί επαρκής, αλλά είναι εντελώς ανεπαρκής και ακατάλληλος για να συνδέει δημοτικά διαμερίσματα με την έδρα του Δήμου Χερσονήσου αλλά και όλα τα άλλα χωριά της περιοχής και του οροπεδίου Λασιθίου με το Ηράκλειο.
Επειδή οι κάτοικοι εκτός του ότι δεν έχουν αποζημιωθεί για τις περιουσίες τους, άρχισαν να υφίστανται και τις αρνητικές συνέπειες από τη δημιουργία του φράγματος.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εάν θα δώσει εντολή να τροποποιηθούν οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου δρόμου, να αυξηθεί το όριο ταχύτητας και να κατασκευαστεί ένας σωστός δρόμος, ώστε η προσπέλαση του φράγματος να μην είναι για τους κατοίκους ένα καθημερινό μαρτύριο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης