Παραχώρηση οικοπέδου για τη στέγαση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 15057
Ημερομηνία κατάθεσης: 24/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Θέμα: Παραχώρηση οικοπέδου για τη στέγαση του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, που ως γνωστόν απαριθμει περίπου 8.500 οικογένειες, με επιστολή του προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάει την παραχώρηση οικοπέδου εντός του Δήμου Ηρακλείου για την ανέγερση του κτιρίου όπου θα στεγάσει όλες του τις δραστηριότητες.
Οι ανάγκες του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου είναι αυξημένες, καθώς χρειάζεται έναν αρκετά μεγάλο χώρο, περίπου 600 τ.μ., για τη δημιουργία γραφείων που θα εξηπηρετούν τους πολύτεκνους-μέλη του Συλλόγου, αίθουσας συνεδριάσεων, αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αποθηκευτικούς χώρους για τις διανομές τροφίμων κλπ.
Επειδή, ο ήδη υπάρχων χώρος όπου στεγάζεται ο Σύλλογος είναι πολύ μικρός και δεν επιτρέπει να ασκεί ο Σύλλογος το σύνολο των δραστηριοτήτων του.
Επειδή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου είναι από τους πλέον πολυπληθείς και οι ανάγκες του είναι μεγάλες εκ των πραγμάτων.
Επειδή η πολιτεία πρέπει να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους πολύτεκνους, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εάν προτίθεται να δώσει εντολή στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο παραχώρησης οικοπεδικής έκτασης εντός του Δήμου Ηρακλείου, στο οποίο θα ανεγερθεί το κτίριο που θα στεγάσει το Σύλλογο Πολυτέκνων Νομού Ηρακλείου, ώστε να μπορεί να ασκεί απρόσκοπτα τις δραστηριότητές του προς όφελος των πολυτέκνων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης