Παραχώρηση στρατοπέδου «Νικολούδη» στο Δήμο Μοιρών

Αριθμός πρωτ: 4232
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση στρατοπέδου «Νικολούδη» στο Δήμο Μοιρών.

Στην απάντηση της Ερώτησής μου 10188/28-4-06 αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται να μελετήσει τη νέα πρόταση της τότε Δημοτικής Αρχής Μοιρών για παραχώρηση ποσοστού 80% των 48 στρ. για χώρους κοινοχρήστου πρασίνου και κοινοφελών εξυπηρετήσεων και συγκεκριμένα για κατασκευή Κέντρου Υγείας και στην εξαγορά του υπολοίπου 20% (9,6 στρ.) στην αντικειμενική τιμή των 1.840 ευρώ ανά στρέμμα (αρδευόμενη έκταση εκτός σχεδίου), δηλαδή συνολικά 17.664 ευρώ.
Έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη και οι ανάγκες έχουν διαφοροποιηθεί με δεδομένο ότι ήδη με Προεδρικό Διάταγμα από 12/8/08 έχει συσταθεί Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μεσσαράς για την οποία υπάρχει πρόταση από το Δήμο Μοιρών να εγκατασταθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στρατοπέδου «Νικολούδη».
Επειδή ο νόμος 2745/99 δίνει την δυνατότητα παραχώρησης των στρατοπέδων και σε άλλους δημόσιους φορείς, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία και άρα μπορεί να βρεθεί λύση σε συννενόηση και με το Δήμο Μοιρών και το κόστος της εξαγοράς να καλυφθεί από πόρους του Υπ.Εσωτερικών.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Αν προτίθενται να διευθετήσουν στα πλαίσια εφαρμογής του νόμου 2745/99 την παραχώρηση του στρατοπέδου «Νικολούδη» στο Δήμο Μοιρών και των κτιριακών εγκαταστάσεων για την στέγαση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Μεσσαράς στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης