Παραχώρηση του Παγκρήτιου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 6695
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/4/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Παραχώρηση του Παγκρήτιου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου.

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για την παραχώρηση του Παγκρητίου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου.
Στις απαντήσεις των 8794/15-03-06 και 13863/05-09-06 Ερωτήσεών μου, είχατε αναφερθεί στην κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης στις 29-03-06, όπου τέθηκαν οι βάσεις για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος της αξιοποίησης του Παγκρήτιου Σταδίου, αλλά και είχατε δεσμευτεί για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών συντήρησής του. Παρόλα αυτά, οι ενέργειές σας τα τελευταία χρόνια κάθε άλλο παρά αυτό το στόχο εξυπηρετούν.
Από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου εκφράζονται έντονες διαμαρτυρίες όχι μόνο για την καθυστέρηση υπογραφής της συμφωνίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας από τις 18-12-05, αλλά και την μη πραγματοποίηση προγραμματικής σύμβασης που είχατε συμφωνήσει να υπογραφεί μεταξύ Δήμου και Α.Ε. Ολυμπιακά Ακίνητα.
Επειδή η ανάγκη συντήρησης και αξιοποίησης του Παγκρήτιου Σταδίου κρίνεται επιτακτική, καθώς το Στάδιο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έχει εγκαταλειφθεί παντελώς, με αποτέλεσμα οι σύγχρονοι αθλητικοί χώροι του αφενός να παραμένουν αναξιοποίητοι και απροσπέλαστοι για τους πολίτες του Ηρακλείου και αφετέρου να σκουριάζουν και να αχρηστεύονται οι εγκαταστάσεις του.
Επειδή ο Δήμος Ηρακλείου έχει αγανακτήσει με τον εμπαιγμό που υφίσταται από το Υπουργείο και την ανευθυνότητα που επιδεικνύει απέναντι σε μια πολυδάπανη επένδυση του ελληνικού λαού, όπως είναι το Παγκρήτιο Στάδιο,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1. Αν προτίθεται να δώσει εντολές για την άμεση υπογραφή συμφωνίας για την παραχώρηση του Παγκρήτιου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου από την Α.Ε. Ολυμπιακά Ακίνητα.
2. Αν προτίθεται να συνδράμει στην πραγματοποίηση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προκειμένου ο Δήμος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τη συντήρηση των εγκαταστάσεών του Σταδίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης