Περαιτέρω μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στη χώρα μας

Αριθμός πρωτ: 4356
Ημερομηνία κατάθεσης: 5/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Περαιτέρω μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η αρνητική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που έχει διαμορφωθεί και παγιωθεί τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνεται και με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ).
Σύμφωνα με τα στοιχεία και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ο ρυθμός μεγέθυνσης διαμορφώθηκε στο 3,5%, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007 ήταν στο 4,1%.
Επειδή η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αντανακλά την αναποτελεσματική πολιτική της Κυβέρνησης, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των επενδύσεων και την συρρίκνωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών λόγω της ακρίβειας, που οδηγεί στον περιορισμό της κατανάλωσης.
Επειδή τα νοικοκυριά στο Νομό Ηρακλείου, όπως και σε όλη τη χώρα, βιώνουν καθημερινά πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και ενόψει μάλιστα της νέας σχολικής χρονιάς, που εκ των πραγμάτων ο οικογενειακός προϋπολογισμός πλήττεται υπέρμετρα,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ Υπουργοί:
Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρουν προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, τα αρνητικά αποτελέσματα της οποίας βιώνουν το τελευταίο διάστημα με τον πιο σκληρό τρόπο τα ελληνικά νοικοκυριά.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης