Περικοπές προγραμμάτων στο ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 3461
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Περικοπές προγραμμάτων στο ΠΑΓΝΗ.

Έντονα διαμαρτύρονται οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), για τις περικοπές προγραμμάτων με δυσμενείς συνέπειες στη λειτουργία του νοσοκομείου.
Σύμφωνα με την τριμελή επιτροπή γιατρών, έχουν περικοπεί από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, αρκετά προγράμματα, παρά την κατηγορηματική αντίθεση των διευθυντών, με αποτέλεσμα πολλά τμήματα εφημεριακής αιχμής (αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, χειρουργοί) να μην επαρκούν για τις στοιχειώδεις ανάγκες του νοσοκομείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μείωση των ειδικευομένων χειρούργων από 4 σε 2 με αποτέλεσμα οι ασθενείς της Χειρουργικής Κλινικής να μένουν χωρίς γιατρό, αφού ο ένας απασχολείται στα χειρουργεία και ο δεύτερος στο τμήμα επειγόντων.
Επειδή οι γιατροί κάνουν λόγο για εξάντληση της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς καθώς αρνείται επί δυο μήνες να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους ενώ την ίδια ώρα προχωράει σε μείωση των ήδη ανεπαρκών κονδυλίων για εφημερίες.
Επειδή οι αυθαίρετες περικοπές προγραμμάτων έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του περασμένου Μαρτίου, όταν είχε δημιουργηθεί χάος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εαν προτίθεται να αυξήσει τα κονδύλια για τις εφημερίες των νοσοκομείων προκειμένου να μην διακοπεί η χρηματοδότηση προγραμμάτων που προκαλούν την ταλαιπωρία των ασθενών και δυσχεραίνουν το έργο των γιατρών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης