Περιορισμοί στην χορήγηση του έκτακτου επιδόματος στεγαστικού δανείου σε συνταξιούχους και ανέργους

Αριθμός πρωτ: 17920
Ημερομηνία κατάθεσης: 22/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Περιορισμοί στην χορήγηση του έκτακτου επιδόματος στεγαστικού δανείου σε συνταξιούχους και ανέργους.

Η πρόσφατη ανακοίνωση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης ύψους 500 ευρώ στους πολίτες που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο κύριας κατοικίας και πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.3756/2009 σχετικά με την έκτακτη ενίσχυση δανειλοπητών, δεν καλύπτει το σύνολο των δικαιούχων αλλά μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες της κυβέρνησης.
Ασφαλώς η χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε πολίτες που το έχουν ανάγκη ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, οι περιορισμοί, όμως, που μπαίνουν για τη χορήγησή του είναι απαράδεκτοι με αποτέλεσμα ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων να είναι πολύ μικρός.
Επειδή, όμως, είναι αδικία να χορηγείται το επίδομα μόνο στους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ και όχι σε όλους ανεξαιρέτως τους εγγεγραμμένους ανέργους, οι οποίοι όμως μπορεί να είναι μακροχρόνια άνεργοι αλλά να μην παίρνουν επίδομα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί
Σε ποιές ενέργειες προτίθενται να προβούν προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος όσων έχουν πραγματική ανάγκη, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, ιδιαίτερα αν τους έχει περικοπεί το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης