Περιφερειακός Δρόμος Ηρακλείου-Βουτών-Πετροκεφάλου-Αγίου Μύρωνα-Πύργου-Κάτω Ασιτών-Άνω Ασιτών

Αριθμός πρωτ: 7915
Ημερομηνία κατάθεσης: 11/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
3) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΘΕΜΑ: Περιφερειακός Δρόμος Ηρακλείου-Βουτών-Πετροκεφάλου-Αγίου Μύρωνα-Πύργου-Κάτω Ασιτών-Άνω Ασιτών.

Την ακαταλληλότητα του περιφερειακού δρόμου της περιοχής προβάλλει ως τη σημαντικότερη αιτία αναχαίτισης της ραγδαίας τα τελευταία χρόνια αναπτυξιακής πορείας του Δήμου, ο Δήμαρχος Γοργολαϊνη.
Ο ίδιος κάνει λόγο για την κατάσταση του οδικού δικτύου, η οποία διαρκώς χειροτερεύει αντί να βελτιώνεται, και για μικρές, πλην όμως ζωτικής σημασίας, παρεμβάσεις, που θα μπορούσαν άμεσα να πραγματοποιηθούν στον περιφερειακό δρόμο προκειμένου να βοηθηθεί η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γοργολαϊνη ζητά τη διαπλάτυνση του ασφαλτικού οδοστρώματος από το Πετροκέφαλο μέχρι τις Άνω Ασίτες, μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων, από 5-6 μέτρα που είναι σήμερα, περίπου στα 10, αφού υπάρχει ήδη ζώνη απαλλοτρίωσης του δρόμου πλάτους 16 μέτρων, που καθορίζει και την πορεία του.
Επειδή η διαπλάτυνση 3-4 μέτρων του οδοστρώματος, ούτε δύσκολο έργο είναι ούτε ακριβό, εντούτοις είναι άμεσης προτεραιότητας και σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Επειδή η τελευταία βελτιωτική παρέμβαση στο οδόστρωμα του περιφερειακού δρόμου μέχρι το Πετροκέφαλο ήταν το 2001,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να διαθέσουν τις ανάλογες πιστώσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, προκειμένου να διαπλατυνθεί ο περιφερειακός δρόμος Ηρακλείου – Βουτών – Πετροκεφάλου – Αγίου Μύρωνα – Πύργου – Κάτω Ασιτών – Άνω Ασιτών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης