Πολεοδομική μελέτη Κάτω Γουβών

Αριθμός πρωτ: 4867
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/2/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΧΩΔΕ

ΘΕΜΑ: Πολεοδομική μελέτη Κάτω Γουβών.

Ο Δήμος Γουβών νομού Ηρακλείου και κυρίως η παραλιακή ζώνη των Κάτω Γουβών αποτελεί μια αναπτυσσόμενη περιοχή χωρίς κανένα σχέδιο, με αποτέλεσμα να διαμορφώνονται προϋποθέσεις άναρχης ανάπτυξης αλλά και να μην υπάρχουν οι αναγκαίες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής.
Η Δημοτική αρχή, από το 1990 κάνει συνεχείς προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής, αλλά η μελέτη δεν έχει τύχει όλων των εγκρίσεων (Κεντρικό ΣΧΟΠ κλπ.).
Οι κάτοικοι της περιοχής αγωνιούν γιατί δεν μπορούν να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν την αξιοποίηση των περιουσιών τους.
Επειδή ο κίνδυνος για ολοκληρωτική υποβάθμιση της περιοχής, που είναι έντονα αναπτυσσόμενη, από αυθαίρετες παρεμβάσεις, είναι μεγάλος και καθημερινά αυξάνει, χωρίς να υπάρχουν μηχανισμοί αποτροπής.
Επειδή ο μόνος τρόπος για να αποτραπεί η υποβάθμιση της περιοχής είναι η πολεοδόμησή της την οποία οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ αδικαιολόγητα καθυστερούν,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να δώσει εντολές για επιτάχυνση των προβλεπομένων διαδικασιών ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η πολεοδομική μελέτη των Κάτω Γουβών.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης