Πολιτικο-εορταστική εκδήλωση του Μ.Στρατάκη στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

30 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον κατάμεστο από κόσμο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και με την παρουσία του Ευρωβουλευτή κου Σταύρου Αρναουτάκη, της Νομάρχη Ηρακλείου κας Ευαγγελίας Σχοιναράκη, του Δημάρχου Ηρακλείου κου Γιάννη Κουράκη, των περισσότερων Δημάρχων του νομού, καθώς και των πρώην Νομαρχών κ.Γιάννη Γαρεφαλάκη και Νίκου Μπουρναζάκη, αλλά και Προέδρων φορέων του νομού μας, όπως των Επιμελητηρίων, του Εργατικού Κέντρου, της ΟΕΒΕΝΗ, μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου, Γραμματέων Τοπικών Οργανώσεων και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η πολιτικο-εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης, με την ευκαιρία και της ονομαστικής του γιορτής.
Ο βουλευτής μετά την προλόγηση από τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου κο Μιχάλη Παπαδάκη, εκτός από τις ευχαριστίες του και τις ευχές σε όλους για τον καινούργιο χρόνο, στη σύντομη ομιλία του, έκανε συνοπτικό απολογισμό του πλούσιου κοινοβουλευτικού του έργου που τον κατατάσσει στην πρώτη εικοσάδα των Ελλήνων βουλευτών, με τις περίπου 2000 παρεμβάσεις (Ερωτήσεις και ομιλίες) τους τελευταίους 16 μήνες.
Ακόμη, ανέλυσε τη σύγχρονη πραγματικότητα, την ήττα της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας και την κατάρρευση του μοντέλου διακυβέρνησης και θεοποίησης της αγοράς, που και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί πιστά στη χώρα μας.
Προσδιόρισε το νέο πεδίο αντιπαράθεσης και την ανάγκη να ξεπεραστούν διαχωρισμοί του παρελθόντος, για να στηριχθεί η προοδευτική πρόταση που αφορά την ποιότητα, την πράσινη ανάπτυξη, την επένδυση στον άνθρωπο και την κοινωνική συνοχή.
Προσδιόρισε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μια νέα εθνική κοινωνική συμφωνία, ως συμφωνία εμπιστοσύνης για προστασία και ενίσχυση των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων για ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους για ένα νέο σχέδιο ανάπτυξης και ενός κράτους στην υπηρεσία όλων των πολιτών που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Ζήτησε, τέλος, από τους φίλους του να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για να γίνουν αυτές οι ιδέες πλειοψηφικές στην κοινωνία σε όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό.