Προβλήματα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ στο Ηράκλειο λόγω της έλλειψης συνταγολογίων

Αριθμός πρωτ: 295
Ημερομηνία κατάθεσης: 13/7/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ στο Ηράκλειο λόγω της έλλειψης συνταγολογίων

Το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νομό Ηρακλείου, και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, εξαιτίας της μη χορήγησης συνταγολογίων από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, επισημαίνει σε επιστολή του προς τον Διοικητή του Οργανισμού, η οποία δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο («ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ», 13-7-07), ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Καζαντζάκης.
Στην επιστολή τονίζεται το πρωτοφανές φαινόμενο να μην παρέχεται, εδώ και τουλάχιστον ένα έτος, επαρκής αριθμός συνταγολογίων από το αρμόδιο Τμήμα της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται έλλειψη. Οι δυσχέρειες που παρουσιάζονται στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων είναι σοβαρές: σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, η καθυστέρηση ποτέ δεν είχε κρατήσει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, στην τωρινή όμως περίπτωση έχουν ήδη παρέλθει οι προθεσμίες για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων, με συνέπεια όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας να αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα με δικά τους χρήματα.
Επειδή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τον Οργανισμό, δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που συνεπάγεται τεράστια ταλαιπωρία για τους 5.050 ασφαλισμένους και 1.400 συνταξιούχους του ΟΓΑ, στον Δήμο Ν. Καζαντζάκη.
Επειδή η προσπάθεια περιορισμού της υπερσυνταγογράφησης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να παρέμβει προς τη διοίκηση του ΟΓΑ, προκειμένου να χορηγηθεί επαρκής αριθμός συνταγολογίων στους συνταξιούχους και ασφαλισμένους που κατοικούν στον Δήμο Ν. Καζαντζάκη, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα το τελευταίο έτος με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης