Προβλήματα κολυμβητηρίου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 18318
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/4/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα κολυμβητηρίου Ηρακλείου.

Δίχως τέλος δείχνουν να είναι τα προβλήματα στο κολυμβητήριο Ηρακλείου, το οποίο αποτελεί ένα από τα πολυσύχναστα στέκια της νεολαίας του Ηρακλείου, καθώς το επισκέπτονται καθημερινά έως και 3000 άτομα, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο.
Δυστυχώς, η πολυχρησία της πισίνας (εδώ και 30 χρόνια), η κακή κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου και των αποδυτηρίων, αποτελούν μερικά από τα πολλά προβλήματα που υφίστανται σήμερα στο κολυμβητήριο, παρά τις βελτιωτικές κινήσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.
Τα αλλοιωμένα πλακάκια εντός και εκτός πισίνας, χρειάζονται αντικατάσταση, εξαιτίας της πολυετούς χρήσης, ενώ δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρονικός πίνακας, αλλά ούτε και κερκίδες.
Η μικρή πισίνα εκμάθησης, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς πολλοί γονείς την προτιμούν για να αφήνουν τα παιδιά τους να κολυμπούν, είναι αρκετά ταλαιπωρημένη, με επίσης αλλοιωμένα πλακάκια που χρειάζονται αντικατάσταση.
Όλα αυτά καθιστούν το κολυμβητήριο Ηρακλείου απαρχαιωμένο, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει οποιουσδήποτε αγώνες (οι τελευταίοι είχαν γίνει το 1990).
Επιπλέον, όπως έχω επισημάνει με την 17376/7-4-09 ερώτησή μου, η έλλειψη γιατρού στο κολυμβητήριο, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όσων το χρησιμοποιούν και είναι χρέος τη Πολιτείας να φροντίσει άμεσα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.
Επειδή, το κολυμβητήριο Ηρακλείου είναι πόλος έλξης για τη νεολαία του Ηρακλείου που θέλει να ασχοληθεί με την κολύμβηση.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα του κολυμβητηρίου Ηρακλείου και να διασφαλιστεί η ασφαλής χρήση του από τα παιδιά της πόλης, αλλά και για να μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης