Προβλήματα Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 16782
Ημερομηνία κατάθεσης: 26/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΠΑΓΝΗ.

Την προβληματική κατάσταση που επικρατεί στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) καταγγέλει σε επιστολή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών του ΠΑΓΝΗ, προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για πεπαλαιωμένο εξοπλισμό, του οποίου η συντήρηση είναι δαπανηρή και δεν μπορεί να είναι επαρκής, για έλλειψη προσωπικού στη Μονάδα, αλλά και για «δανεικά» πιεσόμετρα από άλλες κλινικές του νοσοκομείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στους νοσηλευόμενους.
Επειδή τα σημαντικά αυτά προβλήματα δυσχεραίνουν τη νοσηλεία των ασθενών, παρά τις υπεράνθρωπες και φιλότιμες προσπάθειες του νοσηλευτικού προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
1) Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΠΑΓΝΗ, και να γίνει η απαραίτητη συντήρηση αλλά και η ανανέωση του εξοπλισμού.
2) Εάν προτίθεται να προβεί σε πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης