Προβλήματα Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 5005
Ημερομηνία κατέθεσης: 14/10/2010

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Μουσικού και Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς και τους μαθητές του Μουσικού και του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς ενώ έχει ήδη αρχίσει η σχολική χρονιά, ακόμα υπάρχουν κενά σε προσωπικό αλλά και τα βιβλία Μουσικής και Καλλιτεχνικών δεν διανέμονται δωρεάν, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα αγοράζουν.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, έχουν συσσωρευτεί κενά που ξεπερνούν τις 500 ώρες κατά μέσο όρο στο μουσικό και καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου και επιπλέον, παρόλο που το έργο της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου για τα βιβλία μουσικής έχει ολοκληρωθεί και πάλι αυτή τη χρονιά, οι γονείς θα αναγκαστούν να τα αγοράσουν και μάλιστα πανάκριβα.
Επειδή, είναι ανάγκη η Πολιτεία να στηρίξει τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία που προσφέρουν σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και δίνουν σε πολλά παιδιά τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Η κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να καλύψει άμεσα τα κενά σε ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου (για τη φετινή χρονιά κινηματογράφου και χορού) ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και
2) Πότε πρόκειται να διανεμηθούν τα βιβλία μουσικής στους μαθητές των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ