Προβλήματα στέγασης 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 1162
Ημερομηνία κατάθεσης: 29/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στέγασης 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους γονείς των μαθητών του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς ύστερα από εργασίες συντήρησης στο κτίριο που στεγάζει τα δύο σχολεία, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στατικότητας και αντισεισμικότητας και το κτίριο χρίζει άμεσης επιδιόρθωσης.
Επειδή, είναι ανάγκη να αποκατασταθούν οι σοβαρές αυτές ζημιές μέχρι τον Σεπτέμβριο, ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία των δύο σχολείων.
Επειδή, Δήμος και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, από κοινού θα προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προλάβουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Επειδή, είναι ανάγκη οι περίπου 300 μαθητές και τα συνολικά 18 τμήματα των δύο δημοτικών τουλάχιστον να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου για τη συντήρηση και αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών στο κτίριο που στεγάζει το 6ο και 44ο Δημοτικό Σχολείο και, σε αντίθετη περίπτωση, πώς θα διασφαλιστεί η μετεστέγαση των δύο σχολείων ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους το Σεπτέμβριο.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης