Προβλήματα στην τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση μεγάλου τμήματος του ορεινού Μαλεβυζίου στις παρυφές του Ψηλορείτη

Αριθμός πρωτ: 7673
Ημερομηνία κατάθεσης: 7/5/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤON ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στην τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση μεγάλου τμήματος του ορεινού Μαλεβυζίου στις παρυφές του Ψηλορείτη.

Οι κάτοικοι των Γωνιών Μαλεβυζίου αλλά και των γύρω οικισμών διαμαρτύρονται έντονα γιατί, ενώ καταβάλλουν τις εισφορές στην ΕΡΤ, εντούτοις δεν έχουν καμία πρόσβαση στα κρατικά τηλεοπτικά μέσα.
Το παράπονό τους είναι ακόμη μεγαλύτερο, γιατί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αγώνες από τα κρατικά κανάλια, έκτοτε όμως η πρόσβασή τους στην κρατική τηλεόραση είναι αδύνατη.
Το κόστος για εγκατάσταση αναμεταδότη δεν μπορεί να καλυφθεί από τους ίδιους και γι΄ αυτό ζητούν να υπάρξει η μέριμνα της πολιτείας, αφού είναι εφικτή η πρόσβαση τους στα ΜΜΕ ή να σταματήσει η υποχρεωτική είσπραξη των εισφορών προς την ΕΡΤ διαμέσου των λογαριασμών της ΔΕΗ, αφού δεν έχουν καμία ανταπόδοση, σε διαφορετική περίπτωση είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την εγκατάσταση αναμεταδότη ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο είναι αυτό εφικτό, προκειμένου να ικανοποιηθεί το δικαιολογημένο αίτημα των κατοίκων να έχουν πρόσβαση στην κρατική τηλεόραση .

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης