Προβλήματα στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Αριθμός πρωτ: 14056
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα στη λειτουργία του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.

Τα πολλά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων επισημάνθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ειδικότερα διαπιστώθηκε η πλημμελής λειτουργία των υπηρεσιών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., με συνέπεια την ταλαιπωρία και τη μη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε η μεγάλη καθυστέρηση πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία των υπηρεσιών του Ταμείου, όπου καθημερινά συνωστίζονται σε συνθήκες τριτοκοσμικές και επικίνδυνες για την υγεία των ασφαλισμένων και των υπαλλήλων του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.
Επειδή οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας διαμαρτύρονται έντονα για την προσπάθεια απαξίωσης και διάλυσης του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και είναι αποφασισμένοι με κάθε τρόπο να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους στον Υγειονομικό τους Φορέα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αναβαθμιστεί ποιοτικά η παρεχόμενη από το Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. περίθαλψη, αφενός με την πρόσληψη του συνόλου του απαιτούμενου προσωπικού και αφετέρου με τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τόσο των κεντρικών όσο και των περιφερειακών υπηρεσιών του Ταμείου Υγείας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης