Προβλήματα στο Εμπορικό και Επιβατικό Λιμάνι του Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 183
Ημερομηνία κατάθεσης: 1/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ : Προβλήματα στο Εμπορικό και Επιβατικό Λιμάνι του Ηρακλείου.

Έγκαιρα μου είχα επισημάνει τις συνθήκες χάους που επικράτησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού, καθώς η έλλειψη τόσο προβλητών όσο και υποδομών υποδοχής των επιβατών δημιούργησαν και δημιουργούν μία ανεξέλεγκτη και χαοτική κατάσταση σε ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση λιμάνια της χώρας.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα μεγάλα και σύγχρονα κρουαζιερόπλοια μήκους πέραν των 300 μ. και βυθίσματος πάνω από 9 μ., δεν μπορούν να δέσουν στην προβλήτα του νέου επιβατικού σταθμού και μεταφέρονται στο εμπορικό λιμάνι, όπου οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές. Το αποτέλεσμα είναι πολλά κρουαζιερόπλοια που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσαν το λιμάνι του Ηρακλείου για να προσδένουν, να επιλέγουν άλλα λιμάνια ως ενδιάμεσο σταθμό των δρομολογίων τους.
Σύμφωνα όμως με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, και στο εμπορικό λιμάνι του Ηρακλείου τα στοιχεία των τελευταίων ετών δεν είναι ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην εκφόρτωση λιπασμάτων σημειώθηκε μείωση 20%, ενώ το 2006 υπήρξε δραματική μείωση και στις εκφορτώσεις ζωοτροφών, σχεδόν στο ένα τέταρτο της ποσότητας του 2004, όταν την περίοδο 2002-2006 υπήρξε αύξηση στις εκφορτώσεις ζωοτροφών στα λιμάνια των Χανίων και Ρεθύμνου της τάξης του 68%.
Επειδή με άλλες ερωτήσεις μου είχα επισημάνει τις καταγγελίες για παρατυπίες και απευθείας αναθέσεις μελετών εκατομμυρίων ευρώ από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, χωρίς την πρότερη προκήρυξη διαγωνισμού, ενέργειες που οδήγησαν το ΤΕΕΤΑΚ να ζητήσει την ακύρωσή τους.
Επειδή η πολιτική των συνεχών ανατιμήσεων στα τιμολόγια του ΟΛΗ, την οποία υπογράμμισα ήδη από τον περασμένο Μάιο, έχει αρνητικό αντίκτυπο αφενός στην τουριστική κίνηση και στον τομέα της κρουαζιέρας και αφετέρου στους επαγγελματίες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του λιμανιού.
Επειδή ο ΟΛΗ φάνηκε να ασχολείται αποκλειστικά με την προώθηση της κατασκευής μαρίνας πολυτελών σκαφών στον Κόλπο του Δερματά, στην οποία αντιτίθεται σύσσωμη η τοπική κοινωνία και όχι με τα τρέχοντα και φλέγοντα προβλήματα του λιμανιού,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και οι προοπτικές τόσο στο επιβατικό, όσο και στο εμπορικό λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία οδηγείται σε μαρασμό τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ