Προβλήματα σχολικής στέγης και υλικοτεχνικών υποδομών σχολείων Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 14415
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/6/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟN ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα σχολικής στέγης και υλικοτεχνικών υποδομών σχολείων Νομού Ηρακλείου.

Τα προβλήματα σχολικής στέγης και τις ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές όσον αφορά στην εκπαίδευση του Νομού, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου, επιβεβλημένη θεωρείται η άμεση κατασκευή κτιρίων για την περιοχή του Γαζίου, για το Πειραματικό, Μουσικό και Καλλιτεχνικό σχολείο, για το Ειδικό ΕΠΑΛ, για τα σχολεία ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, για το 3ο ΕΠΑΛ και για το 2ο ΣΕΚ.
Επίσης ζητείται η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των εργασιών στο 1ο ΕΠΑΛ, στο Λύκειο Μοιρών, στο 6ο Γυμνάσιο και το Καπετανάκειο, ενώ υπογραμμίζεται η ανάγκη στατικής επάρκειας όλων των παλαιών σχολικών συγκροτημάτων.
Επειδή η ΕΛΜΕ Ηρακλείου κάνει λόγο για απαρχαιωμένα εργαστήρια πληροφορικής, ανεπαρκή εργαστήρια φυσικής-χημείας, ελάχιστες βιβλιοθήκες και ανύπαρκτα γραφεία για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία.
Επειδή μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά τη χρηματοδότηση του Πολυδύναμου Εκπαιδευτικού Κέντρου της ΕΛΜΕ, την αναβάθμιση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, τη στήριξη των εσπερινών σχολείων, τη ρύθμιση των ανοικτών ζητημάτων της τεχνικής εκπαίδευσης κλπ.,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να κάνει δεκτά τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου και να διαθέσει τα ανάλογα κονδύλια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των αναγκαίων σχολικών συγκροτημάτων στο Ηράκλειο, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων που παρουσιάζονται σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης