Προβλήματα Σχολικών Συγκροτημάτων Δήμου Γαζίου Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 12958
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβλήματα Σχολικών Συγκροτημάτων Δήμου Γαζίου Ηρακλείου.

Έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς και οι μαθητές του Δήμου Γαζίου Ηρακλείου για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής τους.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γαζίου ζητούν τον σχεδιασμό και τη χωροθέτηση των εκπαιδευτικών κτηρίων όλων των βαθμίδων, βάσει του μαθητικού πληθυσμού αλλά και των προτάσεων των εμπλεκομένων φορέων της εκπαίδευσης.
Επίσης, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης υλοποίησης του Λυκείου Γαζίου αλλά και κατασκευή των αιθουσών προκάτ του Γυμνασίου-Λυκείου.
Επειδή οι Σύλλογοι ζητούν τη γενναία χρηματοδότηση των υποδομών Παιδείας στο Δήμο τους προκειμένου οι μαθητές να μην είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα υπό τριτοκοσμικές συνθήκες.
Επειδή στην από 10-4-2008/10161 Ερώτησή μου για το σοβαρό αυτό ζήτημα δεν έχω λάβει καμιά απάντηση μέχρι σήμερα,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προβεί στην επιχορήγηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου για την επίλυση της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Γαζίου Ηρακλείου αλλά και τον σχεδιασμό και τη χωροθέτηση των εκπαιδευτικών κτηρίων όλων των βαθμίδων της περιοχής βάσει του μαθητικού πληθυσμού αλλά και των προτάσεων των εμπλεκομένων φορέων της εκπαίδευσης.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης