Προβληματισμός για την ελλιπή αστυνόμευση στη Χερσόνησο και τα Μάλια ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου

Αριθμός πρωτ: 10494
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Προβληματισμός για την ελλιπή αστυνόμευση στη Χερσόνησο και τα Μάλια ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Για μία ακόμη φορά τέθηκε το ζήτημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων, λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Το Προεδρικό Διάταγμα για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης προβλέπει την ίδρυση τμήματος ασφαλείας στη Χερσόνησο, ωστόσο εδώ και μήνες δεν προωθείται, με αποτέλεσμα να καθίσταται άγνωστο το πότε και αν τελικά θα εφαρμοστεί.
Επειδή το ένα τμήμα ασφαλείας που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα ούτως ή άλλως δεν επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στους δύο παραλιακούς Δήμους, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Επειδή με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω αναφερθεί στην ανάγκη ενίσχυσης της αστυνόμευσης στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων προκειμένου να σταματήσουν να παρατηρούνται εκεί έκτροπα και επεισόδια που δυσφημούν την Κρήτη διεθνώς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα η αστυνόμευση στους Δήμους Χερσονήσου και Μαλίων εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης