Προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων που δεν καλύπτουν τα κενά στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 1951
Ημερομηνία κατάθεσης: 15/11/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων που δεν καλύπτουν τα κενά στο Νομό Ηρακλείου.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργείου για προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών και δασκάλων στη Β/βάθμια Εκπαίδευση σε καμία περίπτωση δεν επιλύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο Νομό Ηρακλείου και το οποίο έχω επισημάνει με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου.
Τα κενά στα σχολεία του Νομού Ηρακλείου είναι, όπως κατ’ επανάληψη έχω επαναλάβει, περίπου στα 120 σε Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ και οι προσλήψεις που έγιναν είναι μόλις 38 καθηγητές.
Επίσης, από τα 100 κενά στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του νομού, προσλαμβάνονται 5 δάσκαλοι, 10 νηπιαγωγοί και ένας καθηγητής αγγλικών, καλύπτοντας δηλαδή μόνο 16 κενά.
Επειδή δυόμισι μήνες ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα κενά στα σχολεία του νομού Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα όχι μόνο δεν έχουν καλυφθεί αλλά οι πρακτικές που ακολουθεί το Υπουργείο αποδεικνύονται όχι μόνο σπασμωδικές αλλά και αναποτελεσματικές για να επιλύσουν το μεγάλο πρόβλημα

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθενται να προβεί στην ουσιαστική κάλυψη των κενών στα σχολεία της Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου και όχι να προβαίνει σε σπασμωδικές ενέργειες μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ