Προσλήψεις πυροσβεστών

Αριθμός πρωτ: 6598
Ημερομηνία κατάθεσης: 19/2/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Προσλήψεις πυροσβεστών.

Οι επικείμενες προσλήψεις 1260 πυροσβεστών για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος επιβάλλουν το σχεδιασμό και τον άμεσο προσδιορισμό τόσο της έγκαιρης εκπαίδευσής τους όσο και του καθορισμού των θέσεων που θα υπηρετήσουν.
Επειδή ο διαγωνισμός αυτός έπρεπε να έχει ήδη γίνει από πέρυσι εξαιτίας των μεγάλων αναγκών σε πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων όπως οι υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονταν, λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου, και οι οποίες τελικά είχαν σαν συνέπεια τις τεράστιες καταστροφές από τις άνευ προηγουμένου θανατηφόρες πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι.
Επειδή οφείλει η Πολιτεία άμεσα να προσδιορίσει το χρόνο εκπαίδευσης αλλά και τις θέσεις όπου θα υπηρετήσουν οι νέοι πυροσβέστες, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε ξανά αντίστοιχα φαινόμενα όπως πέρυσι το καλοκαίρι.
Επειδή ο Νομός Ηρακλείου έχει μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης της πυροσβεστικής του δύναμης,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
1) Πότε πρόκειται να εκπαιδευτούν οι επιτυχόντες πυροσβέστες που θα προκύψουν στον επικείμενο διαγωνισμό, προκειμένου να είναι έγκαιρα έτοιμοι ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.
2) Πόσα άτομα θα τοποθετηθούν στο Πυροσβεστικό Σώμα του Νομού Ηρακλείου και αν προτίθεται να καλύψει το σύνολο των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ