Προστασία των πολιτών από απάτες στο Διαδίκτυο

Αριθμός πρωτ: 41
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Προστασία των πολιτών από απάτες στο Διαδίκτυο.

Με αφορμή το περιστατικό όπου πολίτες του Ηρακλείου έπεσαν θύματα απάτης στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται το μεγάλο θέμα της ασφάλειας των συναλλαγών στο Διαδίκτυο το οποίο έχω επισημάνει και με παλαιότερες ερωτήσεις μου.
Σύμφωνα με δηλώσεις των θυμάτων η διαδικασία για την ολοκληρωτική αφαίρεση των παράνομων χρεώσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αποτέλεσμα υποκλοπής των πιστωτικών τους καρτών, είναι χρονοβόρα διαδικασία και δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία .
Επειδή οι συναλλαγές μέσω διαδικτύου είναι στις μέρες μας μια ευρέως διαδεδομένη διαδικασία αγοραπωλησιών και η ύπαρξη ασφάλειας στις συναλλαγές αυτές αφορά πλέον όλους τους πολίτες.
Επειδή ο όγκος των συναλλαγών μέσω διαδικτύου είναι μεγάλος και συνεχώς αυξανόμενος και συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό τόσο στη τοπική όσο και στην εθνική οικονομία,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:

Εάν προτίθενται να λάβουν άμεσα μέτρα και ποιά για την ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών στο διαδίκτυο προκειμένου να αποτραπεί η εμφάνιση παρόμοιων με το παραπάνω περιστατικών και να αποφευχθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ