Προτάσεις ΟΕΒΕΝΗ για τα προβλήματα του τοπικού ΟΑΕΕ

Αριθμός πρωτ: 18517
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/5/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Προτάσεις ΟΕΒΕΝΗ για τα προβλήματα του τοπικού ΟΑΕΕ.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), με επιστολή της, διατυπώνει τις προτάσεις της σχετικά με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου και αφορούν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Αναλυτικά, τα θέματα τα οποία θίγει η ΟΕΒΕΝΗ και για τα οποία ζητά άμεσες λύσεις είναι:
– Το θέμα της μείωσης των εισφορών ΟΑΕΕ για το 2009
– Το ζήτημα των σημαντικών ελλείψεων σε συμβεβλημένους γιατρούς στην περιφέρεια του νομού Ηρακλείου (π.χ. Μοίρες, Αρκαλοχώρι)
– Η ανάγκη για δημιουργία υποκαταστήματος ΟΑΕΕ στο Δήμο Αρκαλοχωρίου
– Η επίλυση του ζητήματος της πληρωμής των εξετάσεων στα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά
– Οι ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή
– Η ανάγκη για άρτια εκπαίδευση προσωπικού στη χρήση νέων τεχνολογιών και στη γνώση της κείμενης νομοθεσίας του οργανισμού

Επειδή οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού Ηρακλείου βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, και εξαιτίας της διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Επειδή οι ελλείψεις που υπάρχουν στον τοπικό ΟΑΕΕ είναι μεγάλες και δεν μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις του απέναντι σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που επισημαίνει η ΟΕΒΕΝΗ προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού Ηρακλείου.

Ο ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης