Προωθούμενες αλλαγές στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας


Αρ.πρωτ: 3481
Ημερομηνία κατάθεσης: 25/8/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Προωθούμενες αλλαγές στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έντονα διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπαλλήλων, για το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καταργείται η εντοπιότητα και το αμετάθετο των αστυνομικών και ταυτόχρονα επιχειρείται η απαγόρευση της εκλογής τους στα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ επιχειρεί να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι οι δυσλειτουργίες και οι επιχειρησιακές αστοχίες οφείλονται κυρίως στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών, γι’ αυτό και προωθεί την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων για το αμετάθετο και την εντοπιότητα.
Επειδή, οι ίδιοι κάνουν λόγο για εν μέρει επαναφορά του νόμου που ίσχυε στη Χωροφυλακή για την εντοπιότητα και ακύρωση των όσων έχουν εξασφαλιστεί με αγώνες τα τελευταία χρόνια.
Επειδή, το «φακέλωμα» όσων στυνομικών εκλέγονται στην Αυτοδιοίκηση θυμίζει παλιές εποχές και περιορίζει τα δικαιώματά τους στα πλαίσια μιας δημοκρατικής κοινωνίας, εφόσον τους απαγορευτεί η συμμετοχή στα κοινά και κατ’ επέκταση η εκλογή τους σε όργανα της Αυτοδιοίκησης.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός
Εαν προτίθεται να μην προχωρήσει στην κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων της εντοπιότητας και του αμετάθετου, καθώς και στο προωθούμενο «φακέλωμα» και την απαγόρευση σε όσους αστυνομικούς εκλέγονται στην Αυτοδιοίκηση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης