Πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Αριθμός πρωτ: 487
Ημερομηνία κατάθεσης: 3/2/2009

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα Νέων Αγροτών το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα, όχι μόνο δεν δίνει την απαιτούμενη ώθηση που έχουν ανάγκη οι νέοι αγρότες στη χώρα μας αλλά αποκλείει και πολλούς που είναι σε υψηλή παραγωγική ικανότητα, όπως αυτοί που είναι λίγο μετά τα σαράντα και θέλουν να εισέλθουν στο επάγγελμα.
Επειδή η οικονομική κρίση που βιώνουν, όχι μόνο οι αγρότες της Κρήτης και ολόκληρης της χώρας, αλλά και πολύς κόσμος ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας, επιτάσσει τη δημιουργία πραγματικών κινήτρων, καθώς ο αγροτικός τομέας της Κρήτης και ολόκληρης της Ελλάδας έχει υποστεί καθίζηση τα τελευταία χρόνια.
Επειδή δεν έχουν ενεργοποιηθεί διατάξεις υφισταμένων νόμων που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τους αγρότες και να συμβάλλουν στην διατήρηση του αγροτικού τομέα, αλλά και την παραπέρα προοπτική του.
Επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη να συνεχίσει να παράγει ο αγροτικός τομέας για να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή στη χώρα μας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Εάν προτίθεται να λάβει πρόσθετα μέτρα σε εθνικό επίπεδο, για την παροχή ουσιαστικών κινήτρων στους Νέους Αγρότες, αλλά και στους υπόλοιπους αγρότες για να μπορούν να παράγουν χωρίς να ζημιώνονται

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης