Πρόταση του ΣΕΒΕ για πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγών

Αριθμός πρωτ: 496
Ημερομηνία κατάθεσης: 18/6/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Πρόταση του ΣΕΒΕ για πρόγραμμα στήριξης των εξαγωγών.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ τονίστηκε η ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης από την Κυβέρνηση ενός στοχευμένου και δεσμευτικού προγράμματος στήριξης των εξαγωγών.
Επειδή όπως επισημάνθηκε από τους παράγοντες της αγοράς, η υλοποίηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος στήριξης των εξαγωγών και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων αποτελεί βασική επιλογή εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας.
Με δεδομένο δε ότι η δυσχερής οικονομική συγκυρία, η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί σε συρρίκνωση του παγκόσμιου εμπορίου, επιτάσσει την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εφαρμογή νέων μέτρων για τη στήριξη των εξαγωγών και την αντιστροφή του υποτονικού κλίματος.
Επειδή πολλές επιχειρήσεις του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα έχουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, ωστόσο χρειάζονται στα πλαίσια της νέας οικονομικής συγκυρίας ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση για την τόνωση, όχι μόνο της τοπικής αλλά και του συνόλου της ελληνικής οικονομίας,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Αν προτίθενται να προβούν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης των εξαγωγών των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. ΣτρατάκηςΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ