Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος σφαγειοτεχνικής υποδομής και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων

Αριθμός πρωτ: 6253
Ημερομηνία κατάθεσης: 27/3/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΘΕΜΑ: Ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος σφαγειοτεχνικής υποδομής και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων.

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για το Νομό Ηρακλείου και στο κεφάλαιο Γεωργία-Κτηνοτροφία αναγράφεται ότι η Ν.Δ. θα προχωρήσει: «Στη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της σφαγειοτεχνικής υποδομής και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και εμπορίας του κρέατος. Εντατικοποίηση των ελέγχων για την προστασία των καταναλωτών».
Τρία χρόνια μετά και «ένα χρόνο» πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές κανένα ενέργεια δεν έχει γίνει εκτός από την αποπληρωμή ολοκλήρωσης των σφαγείων του Νομού Ηρακλείου.
Αντίθετα μελέτες που αφορούν την ολοκλήρωση των υποδομών και την ασφαλή αξιοποίηση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν έχουν απορριφθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας που απασχολούν τους εργαζόμενους σ’ αυτά και τους καταναλωτές.
Επιπλέον οι έλεγχοι δεν είναι επαρκείς εξ’ αιτίας της έλλειψης προσωπικού και κυρίως κτηνιάτρων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ

Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθενται να ενισχύσουν τα τέσσερα σφαγεία του Νομού Ηρακλείου που είναι και τα μόνα πιστοποιημένα στην Κρήτη, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις υποδομές τους και να λειτουργήσουν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον από πλευράς δημόσιας υγείας.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης