Ρύπανση θαλάσσιας περιοχής Καλών Λιμένων Δήμου Μοιρών Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 12456
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/5/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΙΓΑΙΟΥ & ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΘΕΜΑ : Ρύπανση θαλάσσιας περιοχής Καλών Λιμένων Δήμου Μοιρών Ηρακλείου.

Νέο περιστατικό ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής των Καλών Λιμένων του Δήμου Μοιρών έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των κατοίκων και των αλιέων της περιοχής.
Συγκεκριμένα ποσότητα αιθάλης διέρρευσε από την καπνοδόχο πλοίου, λόγω εκκαπνισμού της πετρελαιομηχανής του και απλώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του παραλιακού οικισμού, με κίνδυνο να επεκταθεί και στις παρακείμενες ακτές.
Αν και το ενδεχόμενο αυτό τελικά απεφεύχθη, το νέο περιστατικό της θαλάσσιας ρύπανσης επιβεβαιώνει τους φόβους των περιοίκων, πως η αυξημένη κίνηση των διερχόμενων πλοίων, η οποία έχει τριπλασιαστεί, θα υποβαθμίσει περιβαλλοντικά τον όρμο των Καλών Λιμένων, θέτοντας εκ νέου την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία της εν λόγω θαλάσσιας περιοχής.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποτροπή περιστατικών ρύπανσης και την προστασία της θαλάσσιας περιοχής των Καλών Λιμένων του Δήμου Μοιρών Ηρακλείου, η οποία λόγω της αυξημένης κίνησης των διερχόμενων πλοίων, κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να μολυνθεί και να υποβαθμιστεί περιβαλλοντικά.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης