Σε άθλια κατάσταση το ακτινολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ

Αριθμός πρωτ: 3735
Ημερομηνία κατάθεσης: 31/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Σε άθλια κατάσταση το ακτινολογικό τμήμα του ΠΑΓΝΗ.

Με παλαιότερες ερωτήσεις μου έχω επισημάνει την κακή κατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ).
Σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (Ν.ΚΡΗΤΗ, 29/8/09), λόγω παλαιότητας του αποχετευτικού δικτύου του νοσοκομείου, έχει πλημμυρίσει το ακτινολογικό τμήμα δημιουργώντας πολλά προβλήματα στη λειτουργία του αλλά και κινδύνους για την υγεία των ασθενών αφού χρησιμοποιούνται χημικά για την αποσυμφόρηση του δικτύου τα οποία καταλήγουν σε αυτό.
Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση απλώνοντας παντού απορροφητικό χαρτί δημιουργώντας ένα πολύ άσχημο εργασιακό περιβάλλον. Οι ίδιοι έχουν επανειλημμένως επισημάνει το πρόβλημα, το οποίο κρατάει, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, εδώ και πέντε χρόνια, και έχουν προτείνει την χρησιμοποίηση ακτινολογικών μηχανημάτων ξηρού τύπου.
Επειδή, παρά τις υποσχέσεις για την έγκαιρη αντικατάσταση των ακτινολογικών μηχανημάτων, μέχρι σήμερα τίποτε δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα τη δημιουργία της παραπάνω κατάστασης στο ακτινολογικό τμήμα.
Επειδή, η υπάρχουσα κατάσταση λόγω και της χρησιμοποίησης χημικών για την συντήρηση του αποχετευτικού δικτύου, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των ασθενών που επισκέπτονται το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου για εξετάσεις.
Επειδή παρά τις σχετικές ερωτήσεις μου προς το υπουργείο δεν έχει γίνει τίποτα για την αναβάθμιση και συντήρηση των υποδομών του ΠΑΓΝΗ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ.Υπουργός:
Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των μηχανημάτων του ακτινολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ με καινούργια ξηρού τύπου, σύμφωνα και με το αίτημα των εργαζομένων σε αυτό, αλλά και στην γενικότερη αναβάθμιση των υποδομών του νοσοκομείου.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης