Σε εκκρεμότητα η σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο Ηρακλείου των Ενετικών Τειχών

Αριθμός πρωτ: 14275
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/2/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Σε εκκρεμότητα η σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο Ηρακλείου των Ενετικών Τειχών.

Στην πρόσφατη Ερώτηση μου 13028/22-1-09 για το ίδιο θέμα, είχα επισημάνει την ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης των απαραίτητων ενεργειών από την πλευρά του Υπουργείου για τη σύμβαση παραχώρησης των Ενετικών Τειχών, προκειμένου να αποκατασταθούν πολλά από τα σημεία των τειχών που έχουν απόλυτη ανάγκη στερεωτικών παρεμβάσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το Υπουργείο παραπέμπει την απόφαση για τη σύμβαση παραχώρησης των Ενετικών Τειχών, στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Επειδή, όπως αποδεικνύεται στην πράξη το ενδιαφέρον του νέου Υπουργού για τα ζητήματα του πολιτισμού, όπως δήλωσε κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, εξαντλείται στην μετάθεση των ευθυνών και όχι στην άμεση λύση ενός σοβαρού ζητήματος.
Επειδή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να διεκπεραιωθούν στο Νομό Ηρακλείου σχετικά με τα πολιτιστικά μνημεία που είχαν τελματώσει τα τελευταία χρόνια από τη χαρακτηριστική αδράνεια του Υπουργείου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Πότε προτίθεται να οριστικοποιήσει την σύμβαση παραχώρησης στο Δήμο Ηρακλείου των Ενετικών Τειχών, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης