Σε κρίση η αγορά και ο τουρισμός στο δήμο Γουβών του νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 3099
Ημερομηνία κατάθεσης: 6/8/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
2) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Σε κρίση η αγορά και ο τουρισμός στο δήμο Γουβών του νομού Ηρακλείου.

Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκεται αυτή την περίοδο η τουριστική κίνηση στο Δήμο Γουβών, και ιδιαίτερα στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, όπως αναφέρουν οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής.
Τα τουριστικά καταστήματα εμφανίζουν μεγάλη μείωση τζίρου, εξαιτίας της έλλειψης τουριστών, που ξεπερνά σε ορισμένες περιπτώσεις το 60%, ενώ την ίδια ώρα πολλά απ’αυτά αναγκάστηκαν, λόγω της κρίσης, να βάλουν λουκέτο.
Σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (ΤΟΛΜΗ, 5/8/09) οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, επισημαίνουν ότι, μέχρι και το μήνα Ιούλιο σε τίποτα δεν θύμιζε η περιοχή, ότι αποτελεί μέρος όπου κάθε καλοκαίρι περνούν τις διακοπές τους οι Ευρωπαίοι.
Μάλιστα, η ντόπια οικονομία στηρίζεται πλέον, μόνο στην επισκεψιμότητα των Ηρακλειωτών ειδικά τα Σαββατοκύριακα, αλλά και στους Έλληνες που έρχονται στην περιοχή με εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.
Επειδή, οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας την αγορά να βουλιάζει από την έλλειψη τουριστικής κίνησης.
Επειδή, οι παραλίες του Δήμου Γουβών διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις και αποτελούν ιδανικό προορισμό για διακοπές.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Ποιά μέτρα προτίθενται να λάβουν για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Γουβών και ειδικότερα στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι, προκειμένου να τονωθεί η τοπική οικονομία και να μπορέσουν οι ντόπιες επιχειρήσεις να επιβιώσουν.

Ο Ερωτών βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης