Σημεία και τέρατα στο χώρο της ποδηλασίας

Αριθμός πρωτ: 9932
Ημερομηνία κατάθεσης: 8/4/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: Σημεία και τέρατα στο χώρο της ποδηλασίας.

Αγανάκτηση κατέχει τους παράγοντες της ποδηλασίας και τους ποδηλάτες στο χώρο της Κρήτης γιατί έχουν διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη απαράδεκτες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας ποδηλασίας προκειμένου να αποκλεισθούν ομάδες, όπως ο Ποδηλατικός Όμιλος Ηρακλείου Κρήτης το «Κάστρο», από σημαντικές διοργανώσεις.
Ομάδες χωρίς αθλητές προωθούνται με άνωθεν παρεμβάσεις ώστε να συμμετέχουν σε διοργανώσεις και αποκλείονται ομάδες με πρωταθλητές, με κάθε τρόπο.
Συγκεκριμένα, δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια για την επιλογή των αθλητών της ολυμπιακής ομάδας για τους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου 2008 και επιπλέον το 68% των διαθεσίμων της Ομοσπονδίας δόθηκαν στα ταξίδια για να επιλεγούν τελικά μόνο τέσσερις αθλητές μετά από 48 ταξίδια και διατέθηκε μόνο το 6,8% στην ανάπτυξη του αθλήματος. Έτσι παρατηρήθηκε το φαινόμενο, σε 10μελή αποστολή να συνοδεύουν ένα αθλητή 9 παράγοντες και μάλιστα μετά από μεθόδευση αποκλεισμού άλλου καλύτερου αθλητή.
Η Ομοσπονδία Ποδηλασίας δυστυχώς, σύμφωνα με τις δημόσιες καταγγελίες λειτουργεί σε βάρος των περιφερειακών ομάδων και την επιλογή της αυτή την εκδηλώνει με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση, αφού φθάνει στο σημείο να στερεί από πρωταθλητές περιφερειακών ομάδων ακόμη και κατάλληλα ποδήλατα προκειμένου να υστερήσουν έναντι αθλητών των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και η αγανάκτηση έχει ξεχειλίσει, η δε εγκατάλειψη ομάδων που κάνουν πρωταθλητισμό στην ποδηλασία από πλευράς πολιτείας έχει προχωρήσει σε επικίνδυνη βαθμό.
Επειδή σύμφωνα με τις καταγγελίες σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον βρίσκουν πρόσφορο έδαφος όσοι θέλουν να εκμεταλλεύονται το χώρο σε βάρος του αθλήματος,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
Αν προτίθεται να παρέμβει στα αρμόδια όργανα, ώστε στο χώρο της ποδηλασίας να καλλιεργηθεί η άμιλλα, να εξαλειφθούν οι άδικες παρεμβάσεις προς όφελος ημετέρων και σε βάρος του αθλήματος και να διακριθούν οι καλύτεροι ανεξάρτητα από την ομάδα που προέρχονται.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης