Σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και χώρων στάθμευσης στο νέο κτήριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 4676
Ημερομηνία κατάθεσης: 17/1/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ : Σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και χώρων στάθμευσης στο νέο κτήριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Τα σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και χώρων στάθμευσης που παρουσιάζει το νέο κτήριο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου επισημαίνει η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης.
Όπως υπογραμμίζει η Ένωση, στο νέο κτήριο δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης. Οι 600 εργαζόμενοι αλλά και οι χιλιάδες πολίτες που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση δεν θα έχουν που να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, αφού ο κεντρικός δρόμος Ηρακλείου – Μεσσαράς είναι ταχείας κυκλοφορίας, στο βόρειο δρόμο δεν υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης, ενώ ο νότιος δρόμος είναι ιδιωτικός και αρκετά στενός.
Όσον αφορά στην κυκλοφοριακή σύνδεση και την πρόσβαση στο νέο κτήριο, στην πράξη, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν έχει γίνει κανένα έργο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ τις λύσεις περί επιτόπιων αναστροφών επί της εθνικής οδού Ηρακλείου – Μοιρών, τις χαρακτηρίζουν επικίνδυνες και απαγορευτικές.
Επειδή οι εργαζόμενοι θέτουν ως απαραίτητη προϋπόθεση για την μεταφορά των υπηρεσιών του Ιδρύματος στο νέο κτήριο την εξασφάλιση των παραπάνω και την τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων.
Επειδή τα έργα αυτά αφορούν όλους αφού άπτονται της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας τόσο των εργαζομένων όσο και των ασφαλισμένων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλίσει αφενός τους κανόνες ασφαλούς πρόσβασης και αφετέρου τους απαραίτητους χώρους στάθμευσης, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι στο νέο κτήριο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ