Σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και χώρων στάθμευσης στο νέο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9311
Ημερομηνία κατάθεσης: 4/11/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
2) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα κυκλοφοριακής σύνδεσης και χώρων στάθμευσης στο νέο κτίριο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου είχα επισημάνει το σοβαρό ζήτημα, τόσο των προβλημάτων κυκλοφοριακής σύνδεσης, όσο και των χώρων στάθμευσης που παρουσιάζει το νέο κτίριο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου.
Όπως είναι ευνόητο, με την έναρξη της λειτουργίας του νέου κτιρίου έγιναν ορατά τα προβλήματα αυτά στους πολίτες που μεταβαίνουν ή θέλουν να μεταβούν σε αυτό, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης των οχημάτων τους αλλά και όσοι δεν διαθέτουν αυτοκίνητο δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν με λεωφορείο.
Επειδή η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες που μεταβαίνουν με τα αυτοκίνητα τους στο νέο κτίριο του ΙΚΑ είναι μεγάλη, λόγω της έλλειψης χώρων στάθμευσης.
Επειδή η απόσταση από τον κεντρικό δρόμο είναι μεγάλη και επιπλέον το κάθετο πέρασμα σε αυτό το σημείο του δρόμου είναι επικίνδυνο για τους πεζούς, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Επειδή το πρόβλημα ήταν γνωστό και πέρασε αρκετό διάστημα χωρίς να έχει γίνει καμιά προσπάθεια από μέρους των αρμοδίων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ.Υπουργοί:
Ποια μέτρα προτίθενται να λάβούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, τόσο της έλλειψης χώρων στάθμευσης, όσο και της κυκλοφοριακής σύνδεσης του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στο Ηράκλειο.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης