Σοβαρά προβλήματα στον οικοδομικό κλάδο στο Νομό Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 16549
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/3/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
3) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα στον οικοδομικό κλάδο στο Νομό Ηρακλείου.

Η κατάσταση που επικρατεί στον οικοδομικό κλάδο στο Νομό Ηρακλείου είναι δραματική, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων στο νομό, καθώς το 40% των οικοδόμων δεν έχει δουλειά στο τελευταίο διάστημα.
Επειδή οι αρνητικές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο αυτό, εξαιτίας και της γενικότερης αρνητικής συγκυρίας πλήττουν καίρια τα εισοδήματα των οικοδόμων καθώς εργάζονται πλέον μόνο λίγες μέρες την εβδομάδα και καμιά φορά χωρίς ένσημα.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει και να λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, πριν διογκωθεί και επιφέρει περαιτέρω αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
1) Εάν προτίθενται να κάνουν δεκτά τα αιτήματα του κλάδου των οικοδόμων για μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται το χρόνο για το ταμείο ανεργίας , από 68 στα 38 ένσημα, να καταβληθεί επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ, καθώς και να χορηγηθούν άτοκα στεγαστικά δάνεια για τα νέα ζευγάρια.
2) Ποια άλλα πρόσθετα μέτρα προτίθενται να πάρουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει γενικότερα ο κατασκευαστικός κλάδος στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης