Σοβαρά προβλήματα των ειδικευόμενων γιατρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Αριθμός πρωτ: 12905
Ημερομηνία κατάθεσης: 21/1/2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρά προβλήματα των ειδικευόμενων γιατρών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σε πρόσφατη ανακοίνωση των εκπροσώπων των ειδικευόμενων γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου επισημαίνεται η ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις συνθήκες εργασίες των ειδικευομένων γιατρών, καθώς ουσιαστικά εργάζονται χωρίς σύμβαση, καθώς και τα χρήματα από τις εφημερίες δεν καταβάλλονται κανονικά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γιατρών, τα χρήματα από τις εφημερίες του Νοεμβρίου καταβλήθηκαν μόνο κατά το ήμισυ, γεγονός που τους δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ενώ εκκρεμεί το ζήτημα της υπογραφής της συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΟΕΝΓΕ και του Υπουργείου, αφού από το Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους δεν έχει επικυρωθεί στη Βουλή παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού.
Επειδή οι ειδικευόμενοι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, όπως και των άλλων νοσοκομείων του νομού Ηρακλείου αλλά και ολόκληρης της χώρας ζητούν τα αυτονόητα, όπως είναι η καταβολή των δεδουλευμένων εφημερίων τους αλλά και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, προκειμένου να μην εργάζονται υπό το καθεστώς αβεβαιότητας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. Υπουργός:
1) Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες υπερωρίες των ειδικευόμενων γιατρών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης.
2) Πότε αναμένεται να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας τους, η οποία παραμένει σε εκκρεμότητα από τον περασμένο Δεκέμβριο, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού για άμεση διευθέτηση.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης