Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους τομείς του ΕΚΑΒ Κρήτης

Αριθμός πρωτ: 652
Ημερομηνία κατάθεσης: 12/10/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στους τομείς του ΕΚΑΒ Κρήτης.

Τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ Κρήτης επισημαίνουν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μετά την ανακοίνωση έναρξης τεσσάρων νέων τομέων, χωρίς όμως την πρότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που χρονίζουν από καιρό.
Οι εργαζόμενοι ζητούν τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία των τομέων του ΕΚΑΒ Κρήτης πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων, την αναγκαιότητα των οποίων άλλωστε οι ίδιοι είχαν εισηγηθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως σε κανένα τομέα ΕΚΑΒ Κρήτης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή γιατρός, πλην του Ηρακλείου και των Χανίων.
Επειδή οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται έντονα τόσο για την πληθώρα μετακινήσεων πληρωμάτων στις οποίες προέβη ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αμέσως μετά τις εκλογές, όσο και για την αντικατάστασή του διευθυντή του παραρτήματος Κρήτης, Δημήτριο Βουρβαχάκη, έναν από τους καλύτερους γιατρούς του ΕΚΑΒ.
Επειδή, όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ είχε αναφερθεί με τα καλύτερα λόγια για το διευθυντή του παραρτήματος του ΕΚΑΒ Κρήτης σε παλαιότερη συνέλευση εργαζομένων, ενώ αργότερα τον αντικατέστησε,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
1) Αν προτίθεται να προβεί στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε όλους τους τομείς του ΕΚΑΒ Κρήτης, πριν την έναρξη λειτουργίας των τεσσάρων νέων τομέων .
2) Αν προτίθεται να δώσει εντολή για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσης της θέσης του διευθυντή του ΕΚΑΒ ώστε δικαιωματικά να παραμείνει στη θέση του διευθυντή ο αντικατασταθείς.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ