Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Αριθμός πρωτ: 4713
Ημερομηνία κατάθεσης: 10/9/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου έχω επισημάνει τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών καθώς οι ελλείψεις γιατρών δημιουργούν δύσκολες εργασιακές συνθήκες για τους ίδιους αλλά και υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.
Επειδή οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε όλες τις εφημερίες, όχι μόνο για να καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών αλλά και για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους καθώς όπως αναφέρουν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, ο μισθός τους είναι ιδιαίτερα χαμηλός.
Επειδή λόγω των συνεχών εφημερίων των γιατρών στο Κ.Υ. Μοιρών δεν παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται μετά την εφημερία με βάση βάση το νόμο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι ίδιοι.
Επειδή και οι κάτοικοι της Μεσσαράς υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία και κόστος, αφού είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν είτε σε ιδιώτες ιατρούς είτε στα νοσοκομεία του Ηρακλείου προκειμένου να εξεταστούν.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις μου για το σοβαρό αυτό ζήτημα και τις υποσχέσεις, του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, δεν έχει δοθεί λύση,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν θα προχωρήσουν άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ. Μοιρών αλλά και στα Κ.Υ του Νομού Ηρακλείου, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και εάν προτίθενται να ικανοποιήσουν τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης