Σοβαρές ελλείψεις στο Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου Νομού Ηρακλείου

Αριθμός πρωτ: 9535
Ημερομηνία κατάθεσης: 20/6/2007

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΘΕΜΑ: Σοβαρές ελλείψεις στο Λιμενικό Σταθμό του Κόκκινου Πύργου Νομού Ηρακλείου.

Σοβαρές είναι οι ελλείψεις του Λιμενικού Σταθμού του Κόκκινου Πύργου, η περιοχή ευθύνης του οποίου ξεκινάει από τα σύνορα των νομών Ηρακλείου – Ρεθύμνου και φτάνει στο ακρωτήριο Λίθινο, καλύπτοντας μια ακτογραμμή δέκα μιλίων.
Μεταξύ των άλλων, ο Λιμενικός Σταθμός του Κόκκινου Πύργου δεν διαθέτει ούτε υπηρεσιακό αυτοκίνητο ούτε υπηρεσιακό σκάφος, ενώ οι ανάγκες της υπηρεσίας καλύπτονται από τα συμβατικά οχήματα των λιμενικών και από το σκάφος του Λιμενικού Σταθμού της Αγίας Γαλήνης.
Επειδή οι παραλίες που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του Σταθμού είναι πολυσύχναστες και κάποιες από αυτές προστατεύονται από το «Natura» ως χώροι ωοτοκίας χελωνών.
Επειδή οι λιμενικοί οφείλουν να επεμβαίνουν και προληπτικά για προστασία των ακτών και της θάλασσας από ρυπάνσεις παντός είδους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:

Αν πρόκειται να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις του Λιμενικού Σταθμού του Κόκκινου Πύργου, όσον αφορά κυρίως το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και το υπηρεσιακό σκάφος, προκειμένου να μπορούν οι λιμενικοί να αντεπεξέρχονται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντά τους.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης