Σπασμωδικός και χωρίς σχεδιασμό ο αναπτυξιακός Νόμος για τις επιδοτήσεις ξενοδοχειακών συγκροτημάτων

Αριθμός πρωτ: 1194
Ημερομηνία κατάθεσης: 14/7/2008

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
2) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
3) ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΘΕΜΑ: Σπασμωδικός και χωρίς σχεδιασμό ο αναπτυξιακός Νόμος για τις επιδοτήσεις ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Η σπασμωδική και χωρίς σχεδιασμό αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο των υποδομών στον τουρισμό γίνεται περισσότερο από ποτέ αντιληπτή στις μέρες μας καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές παρά μόνο νέες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Ο νόμος 3299/04, το μόνο το οποίο προσέφερε είναι οι επιδοτήσεις για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέριμνα για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παλαιότερων ξενοδοχειακών μονάδων.
Η αναποτελεσματικότητα του Νόμου και η έλλειψη χειρισμών της Κυβέρνησης για την υγιή ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας, καταδεικνύεται από την ανυπαρξία έργων υποδομής και μαρίνων που είναι προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και αναβαθμίζουν τις παροχές στον σημαντικό αυτό κλάδο.
Επειδή ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη γενικότερα έχει ανάγκη από τη δημιουργία ειδικών τουριστικών υποδομών,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ
Οι κ.κ. Υπουργοί:
Εάν προτίθενται να προβούν στην παροχή κινήτρων με αντικειμενικά κριτήρια, του αποκλεισμού από την αγορά παλαιών και απαξιωμένων ξενοδοχείων αλλά και τη δημιουργία ειδικών τουριστικών υποδομών, καθώς με τον αναπτυξιακό Νόμο 3299/04 το μόνο που κατάφερε η Κυβέρνηση είναι να επιδοτήσει ημετέρους είτε για ακριβά ξενοδοχεία είτε για απαρχαιωμένα κακής ποιότητας, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της αγοράς και διαπιστώνουν οι τουρίστες.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μανόλης Σοφ. Στρατάκης